NAV online számla

e-szamla-logoAz AutoService szoftver számlázó modulja a NAV online számla rendszerbe be van kötve, így 2018. július 1. után is biztosított  a teljes jogszabályi megfelelőség

Szoftverünk számlázó modulja a jogszabályi előírásoknak megfelelően automatikusan beküldi a NAV rendszerébe azoknak a számláknak az adatait, amelyek vállalkozásnak készülnek és ÁFA tartalmuk eléri a 100.000,- Ft-ot.

A szoftver paraméterezeési lehetőségei - és a jogszabályi előírások - lehetővé teszik az adatszolgáltatás kiterjesztését akár minden számla beküldésére is.

PTGSZLAH beküldése ÁNYK programmal

Miután az AS (vagy PS) programmal elkészült a Havi adatszolgáltatás - PTGSZLAH a pénztárgép helyett menüpontban az XML, a következőket kell elvégezni:

- ÁNYK elindítása

- Adatok/ XML állomány megnyitása szerkesztésre (ki kell választani az elkészített XML-t, erre betöltődik a PTGSZLAH adatlap)

- Adatok/ Számított mezők újraszámítása

- Ellenőrzések/ Ellenőrzés

- Adatok/ XML állomány bezárása, A kívánja az adatokat menteni? kérdésre Igen-t kell válaszolni, tetszőleges néven (pl. cégnév+időszak) el kell menteni az XML-t

- Adatok/ XML állomány megnyitása megtekintésre, itt ki kell választani az előző pontban mentett új XML fájlt

- Adatok/ Nyomtatvány mentése másként

Ezt követően már elérhető a Kapcsolat az Ügyfélkapuval/ Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre, …

Nincs szükség online pénztárgépre

ptgszlahAz AutoService szoftver elkészíti az online pénztárgép használatát helyettesítő PTGSZLAH adatszolgáltatást

Szoftverünkkel elkészíthető a PTGSZLAH adatszolgáltatáshoz szükséges XML állomány, mely az ÁNYK programba importálható. Ezzel a szervizekre is vonatkozó online-pénztárgép használati kötelezettség mellőzhető, a havonkénti adatszolgáltatás teljesítésével továbbra sincs szükség online pénztárgép használatára. Ezzel megtakaríthatóak a pénztárgép üzembe helyezésének egyszeri-, és üzemeltetésének rendszeres költségei.

A PTGSZLAH modult minden felhasználónk részére ingyenesen rendelkezésre bocsátjuk.