NAV online számla 2.0

e-szamla-logoAz AutoService szoftver számlázó modulja a 2020. április 1-től kötelezően alkalmazandó NAV online számla rendszer 2.0 verziójának megfelelően működik. 

Szoftverünk számlázó modulja a jogszabályi előírásoknak megfelelően 2020. július 1-től ÁFA tartalomtól függetlenül automatikusan beküldi a NAV rendszerébe azoknak a számláknak az adatait, amelyek vállalkozásnak készülnek.

Az AutoService rendszert felkészítettük arra, hogy 2021. január 1-től minden számla adatát automatikusan beküldje a NAV-hoz.

 

NAV online számla

e-szamla-logo
Az AutoService szoftver számlázó modulja a NAV online számla rendszerbe be van kötve, így 2018. július 1. után is biztosított  a teljes jogszabályi megfelelőség

Szoftverünk számlázó modulja a jogszabályi előírásoknak megfelelően automatikusan beküldi a NAV rendszerébe azoknak a számláknak az adatait, amelyek vállalkozásnak készülnek és ÁFA tartalmuk eléri a 100.000,- Ft-ot.

A szoftver paraméterezési lehetőségei - és a jogszabályi előírások - lehetővé teszik az adatszolgáltatás kiterjesztését akár minden számla beküldésére is.

PTGSZLAH beküldése ÁNYK programmal

Miután az AS (vagy PS) programmal elkészült a Havi adatszolgáltatás - PTGSZLAH a pénztárgép helyett menüpontban az XML, a következőket kell elvégezni:

- ÁNYK elindítása

- Adatok/ XML állomány megnyitása szerkesztésre (ki kell választani az elkészített XML-t, erre betöltődik a PTGSZLAH adatlap)

- Adatok/ Számított mezők újraszámítása

- Ellenőrzések/ Ellenőrzés

- Adatok/ XML állomány bezárása, A kívánja az adatokat menteni? kérdésre Igen-t kell válaszolni, tetszőleges néven (pl. cégnév+időszak) el kell menteni az XML-t

- Adatok/ XML állomány megnyitása megtekintésre, itt ki kell választani az előző pontban mentett új XML fájlt

- Adatok/ Nyomtatvány mentése másként

Ezt követően már elérhető a Kapcsolat az Ügyfélkapuval/ Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre, …