Munkalap lezárása

autószerviz program, munkalap, szervizAz autószerviz programban a munkalapok lezárása a munkalap tételeinek elszámolását követően automatikusan megtörténik.

A munkalap manuális lezárása a CTRL + Z billentyűkombináció megnyomásával lehetséges. Amennyiben ennek eredményeképpen a munkalap lezárása nem történik meg, annak az alábbi okai lehetnek:

  • a munkalapon nyitott (el nem számolt) tétel van. Ezek a Szerviz/ Kimutatások/ Munkalapok/ Munkalapok nyitott tételei menüpontban lekérdezhetők. A másik módszer a nyitott tételek felkutatására a következő: a munkalapot meg kell nyitni, majd a Tényleges anyagfelhasználás fülön a kiíírt alkatrészeket tartalmazó táblázatban jobbra haladva meg kell keresni a Számlaszám és Sz.tétel oszlopokat. Amelyik tétel nincs elszámolva, ott ezek a cellák üresek. Ugyanezt meg kell vizsgálni a Munkaráfordítás oldalon is.
  • a munkalap olyan Toyota gyártmányú gépkocsihoz tartozik, amelyik érintett a Toyota elektronikus szervizkönyv (TESBook) rendszerben, és a TESBook adatok véglegesítése és küldése még nem történt meg. Ebben az esetben a munkalapon megjelenik a TESBook lap, melyen az adatküldés az adatok ellenőrzését követően elküldhető.

Amennyiben valamennyi munkalaptétel elszámolásra (kiszámlázásra) került, továbbá amennyiben szükséges, a TESBook adatok véglegesítése és küldése is megtörtént, úgy a munkalap lezárhatóvá válik.

Lezárt munkalap felnyitásáról itt található bővebb információ: Lezárt munkalap felnyitása