Alkatrész kiadás (felhasználás) munkalapra

Miután elkészült a munkalap, a raktárból kiadjuk a javításhoz szükséges anyagokat, alkatrészeket. Értelemszerűen a raktárból alkatrészt csak akkor tudunk kiadni, ha a raktárban van készlet, azaz, pl. miután a raktári bevételezés megtörtént.

Válasszuk ki az Alkatrész/ Készletmozgások/ Felhasználás/ Felhasználás munkalapra menüpontot vagy az ikonsoron a megfelelő ikont.
felh ikon

A megjelenő adatlapon a Munkalapszám mezőben nyomjunk F8-at, majd válasszuk ki a megfelelő munkalapot, vagy pedig ha ismerjük, a Munkalapszám mezőbe írjuk írjuk be a munkalap számát (elég a sorszámát beírni pl. 12000001 esetén 1-et).
felh fej

Lapozzunk a Tételek lapra.
Válasszuk ki a cikkszámot (1.) (F8 segítségével), adjuk meg a mennyiséget (2.), majd a tételt tegyük a bizonylatra (3.).
felh tetel

Az olajszűrő mellé a példánkban teszünk olajat is: megadjuk a cikkszámot (F8), mennyiséget, majd a tételt a bizonylatra tesszük. Végül a bizonylatot lezárjuk.
felh lezar

Elkészül a felhasználási bizonylat, a raktárkészlet csökkent, a kiírt alkatrészek a munkalapra kerültek.
felh biz

Ha most ránézünk a munkalapra (Szerviz/ Munkalapok menü, a 12000001-es munkalapon Enter), látjuk, hogy a Tényleges anyagfelhasználás lapon megtalálható mindkét tétel.
felh mlap